Uggerhøj Aalborg

Mii Electric: verdenspremiere på SEATs første elbil

Mii Electric er den første elbil i rækken af el- og plug-in-hybridbiler fra SEAT. Den populære bybil kan hurtiglades til 80 procent på en time, har en rækkevidde på 260 km og accelererer fra 0-50 km/t. på 3,9 sekunder.

SEAT Mii Electric er en lille bil med store ambitioner. Ikke alene er den SEATs første produktionsklare elbil. Mii Electric sætter også strøm til SEATs fremtid på el, som de kommende år byder på elbilen SEAT el-Born, plug-in-hybrid-versioner af Tarraco og Leon samt high-performance plug-in-hybridbiler i form af CUPRA Formentor og CUPRA Leon.

“Markedet ændrer sig, og elektrificeringen udbredes med stor hastighed. I Europa voksede markedet for elbiler med 46 procent i årets første fire måneder, og vi forventer, at biler med elektrisk drivlinje får en vigtig rolle i vores modelprogram. Mii Electric er starten på vores rejse og giver samtidig markedet en økonomisk overkommelig elbil,” siger Luca de Meo, President of SEAT.

Perfekt bybil uden udstødning

SEAT Mii er i forvejen populær som bybil. I den elektriske version er den nærmest et perfekt urbant transportmiddel: Der er ingen emissioner, den er kvik i trafikken (0-50 km/t. på 3,9 sekunder), og med sine kompakte dimensioner er den nem at parkere. Elmotoren yder 61 kW (83 hk)/212 Nm, og litium-ion-batteriet har en kapacitet på 36,8 kWh. Det giver SEAT Mii Electric en rækkevidde på cirka 260 km (WLTP), så den også kan bruges på længere ture uden for byen. Topfarten er 130 km/t.

Hvis det er nødvendigt at oplade batteriet undervejs, kan SEAT Mii Electric hurtiglade med 40 kW DC med et CCS-stik, hvilket oplader batteriet til 80 procent på en time. Lader man med 7,2 kW AC ved en ladestander i byen eller en ladeboks hjemme, tager en opladning til 80 procent cirka 4 timer.

Vejbaneassistent og fjernstyring af aircondition

SEAT Mii Electric skilter ikke med at være en elbil, men designdetaljer gør den alligevel genkendelig. Det elektriske efternavn optræder på bagenden og siderne af bilen, og den har 16’’ alufælge i farven mat cosmogrey.

Indvendigt har SEAT Mii Electric et opdateret instrumentpanel, ambiente-belysning, sportssæder med varme, sportslæderrat og læder på gearknop og håndbremsegreb. Standardudstyret omfatter også en vejbaneassistent. SEAT Connect forbinder SEAT Mii Electric med app på smartphonen, hvor man bl.a. kan styre bilens aircondition, så man på forhånd kan køle kabinen på en varm sommerdag.

SEAT Mii Electric forventes at få danmarkspremiere i slutningen af første kvartal 2020. Se mere på seat.dk


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk